Sunday, 12 June 2011

Alamak Xboleh download dah??

salam semua ni xde benda sangat nak cakap.. tapi xdapat tido pla then buka laptop jap huhu.. ad cerita yang agak panas ni boleh menyebabkan ramai gak kecewa kot.. cerita ni maybe ramai da tahu da kot tapi nak citer gak la.. huhu..

ceritanya lebih kurang gini la.. tadi aku buka la twitter jap then terbaca pe yang hangat diperkatakan kat sana.. aku pun baru tahu sebenarnya.. ni gara-gara malas nak ngadap TV la ni.. 24 jam ngadap internet je hahaha.. sekarang ni Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia atau lebih dikenal SKMM  da nak block da 10 filesharing website yang popular sekarang ni.. pe cerita ni aku pun tak tahu, kenapa la diorang nak block filesharing website ni dari pengguna malaysia ni yakni kita sendiri..



aku rasa la ni mesti ad pe-pe.. mana tahu ada dokumen sulit kerajaan ke yang terlepas dalam tu (just rekaan semata-mata hehe) .. tapi kalau ada pun mesti goverment ada tindakan untuk tu.. tapi takkanlah sampai nak block filesharing tu pla.. aku pun pelik gak.. pe pula pendapat korang??

4 comments:

  1. yang megaupload,fileserve tu diharamkan kepada provider di malaysia untuk block..yang lain xpe...aku nak download bleach dgn naruto pakai megaupload wei..jgn nak buat pasal..

    ReplyDelete
  2. hahah nasib la kan.. aq pun xdapat download jga ni yang payah ni hahha.. tp skrg blum g.. mst ada cara nak by pass msuk wbsite tu nnt..

    ReplyDelete
  3. takpa la bro byk lagi tempat leh download.takpun pakai proxy jer access ke laman2 tu

    ReplyDelete
  4. ape sush,pkai je Google DNS...sonang,sume leh bkak...hehe

    ReplyDelete